WATT MATTERS

Project van WATT MATTERS

WATT MATTERS
Wees als eerste op de hoogte
Jaarlijkse interestvoet 5,00% Duurtijd8 jaar

Plaats Bruxelles Type Warmte-krachtkoppeling

WATT MATTERS (voormalige easyCOGEN) is een derde investeerder gespecialiseerd in warmtekrachtkoppeling op basis van aardgas met rookgascondensor, een technologie waarmee men tot 20 à 30% aan CO2-uitstoot kan besparen. In het Brussels Gewest, waar easyCOGEN actief is, wordt deze CO2-besparing beloond met de toekenning van groenestroomcertificaten zodat de kosten van de installatie in minder dan 5 jaar terugverdiend is.

De klanten – grotendeels mede-eigendommen in Brussel – die zich tot WATT MATTERS wenden wensen zelf niet te investeren in de warmtekrachtkoppeling en willen zich niet bezighouden met de exploitatie en het onderhoud ervan. WATT MATTERS stelt hen een ALL-IN formule voor: geen investering, geen onderhoudskosten, geen zorgen. De klanten profiteren van de besparing op de energiefactuur die de warmtekrachtkoppeling voortbrengt, WATT MATTERS ontvangt de groenestroomcertificaten en de verkoop van de overtollige elektriciteit.

Om zich te onderscheiden van haar concurrenten, biedt WATT MATTERS vaak gecombineerde oplossingen aan. Bijvoorbeeld: de energiewinst van de warmtekrachtkoppeling wordt gebruikt om de financiering van een nieuw dak of een nieuwe ketel terug te betalen, zonder kosten voor de klant.