ONTEX

Project van SolVla BVBA

ONTEX
Wees als eerste op de hoogte
Jaarlijkse interestvoet 2,00% Duurtijd8 jaar

Plaats Eeklo Type Zonnepanelen

SolVla BVBA is een projectonderneming (SPV) in handen van de ontwikkelingsmaatschappij voor zonneprojecten Menapy NV.
Menapy ontwikkelt projecten die vervolgens door SolVla worden gebouwd en beheerd. Menapy werd opgericht in 2017 door professionals in de fotovoltaïsche zonne-energie met een uitgebreide ervaring in dit domein. Het bedrijf wordt geleid door Tom Pollyn, Robbert Van Boxelaere en Angel Verdu.

SolVla BVBA komt in aanmerking voor de Winwinlening, een fiscale maatregel om de financiering van Vlaamse KMO’s te vergemakkelijken.

De investeerders die de voorwaarden respecteren, kunnen profiteren van een belastingkrediet van 2,5% op het resterende saldo van de lening.

Het eerste project van SolVla, waarvoor ze Ecco-investeerders zoekt, is de fotovoltaïsche installatie voor de voorziening van het bedrijf Ontex in Eeklo. Na dit project zullen nog soortgelijke projecten volgen. Het doel van SolVla is om verschillende projecten te realiseren voor een totale capaciteit van minimaal 5 MWp.

Deze installatie, bestaande uit 7200 panelen met een totaal vermogen van 2.196kWp, zal ongeveer 2.159 MWh per jaar produceren. De installatie zal ter beschikking worden gesteld van Ontex dat bijna de volledige productie zal verbruiken. Hierdoor kan het zijn elektriciteitsverbruik en CO2-emissies met 7,27% verminderen.

Deze campagne is vooral voorbehouden aan de werknemers van ONTEX.