Windturbines Gembloux Walhain

Project van WAL'EOL

Windturbines Gembloux Walhain
Windturbines Gembloux Walhain
Wees als eerste op de hoogte
Jaarlijkse interestvoet 5,00% Duurtijd9 jaar

Plaats Gembloux-Walhain Type Windturbine

De Projectontwikkelaar

Luc en Marleen Van Marcke, pioniers van de ontwikkeling van windenergie in Wallonië, startte hun activiteiten in 2007. In eerste instantie concentreerden ze zich op het verkrijgen van vergunningen die ze vervolgens verkochten aan derden. In 2015 besluiten ze hun eigen park te bouwen vanwege hun lange ervaring in het domein. Op die manier bouwden ze in 2016 hun 4 eerste windmolens die in 2017 in Gembloux-Walhain in gebruik werden genomen.

Alternative Green ontwikkelde ook de volgende projecten:

  • 3 windmolens in Perwez
  • 6 windmolens in Vaux-sur-Sûre
  • 3 windmolens in Spy
  • 6 windmolens in Walhain-Gembloux

Het Project

Het windmolenpark van Gembloux-Walhain bestaat uit 6 windmolens van Enercon E-92 met een totale hoogte van 122m en een eenheidsvermogen van 2,3MW. 4 van hen zijn eigendom van het bedrijf Alternative Green via de projectbedrijven Wal'éole en Wal'vent.

Sinds de inwerkingstelling begin 2017, hebben deze 4 windmolens al 21.000 MWh geproduceerd tussen april 2017 en maart 2018, hetzij het equivalent van het verbruik van 8.000 Waalse huishoudens. Deze productie, die aanzienlijk groter is dan de schattingen en dit ondanks een relatief middelmatige afzet in 2017, toont het potentieel van deze bijzonder goed gelegen site aan. Om deze reden overweegt Alternative Green een uitbreiding van de site met 7 nieuwe machines.

Alternative Green biedt de mogelijkheid aan de bewoners om te investeren in de 4 bestaande turbines en zal hen laten deelnemen aan de financiering van de uitbreiding van het park zodra de vergunning verkregen is.

Modaliteiten

Registreer hier en blijf op de hoogte van de officiële lancering van de camapgne. Alle modaliteiten en onze risicoanalyse worden aan u meegedeeld.

Map